Du er her: Forsiden/Aktuelt

Må få være seg selv

I nesten 30 år har Bibbi Hagerupsen drevet på med organisasjonsarbeid. Fremdeles opplever hun at døvblinde ikke blir sett på som en egen gruppe. 

Les mer
Døvblind kvinne står utenfor sitt hjem. Hun har på seg svart hettegenser og rødt sjal i halsen. Hun smiler i solen.

Å spille på hverandre strenger

Ny prosjektrapport om betydningen av musikkaktiviteter for personer med medfødt døvblindhet ble lansert med brask og bram i uke 47. 

Les mer
To kvinner står på et kjøkken og viser fram en prosjektrapport. Damen til venstre har lys bluse og holder en gitar, mens hun til venstre har på seg en lilla genser.

Ingen er helt lik

Gjennom årene har John Sandell (73) opplevd mange forandringer. Han har tilpasset seg mye og vil ikke sammenligne sitt liv med noen andres. 

Les mer
Eldre døvblind mann med gule fargefilterbriller sitter i sin godstol. Han viser med sin høyre hånd en v-håndform mot sofagruppen i stua.

Vil utnytte synergier

Helene Matre Berge har jobbet for Signo siden midten av nittitallet. Nå er hun ny leder for rådgivningsavdelingen ved Signo skole- og kompetansesenter og ser mange muligheter.  

Les mer
Kvinne kledd i mørkt står ved Signo skole- og kompetansesenter i Andebu, det er høst, lett overskyet og det ligger en hel del gule blader på bakken.

Førstehjelp i hverdagen

Faglig enhet for kombinerte syns- og hørselstap og døvblindhet i Statped har hatt førstehjelpskurs for sine brukere med fokus på mindre, hverdagslige uhell. 

Les mer
To menn demonstrerer en fall-ulykke. En kvinne står bak dem og tolker situasjonen for kursdeltagerne.

Strategier for selvregulering

Hvordan forstå mer om CHARGE syndrom og selvreguleringsvansker? Dette er bakgrunnen for monografien Self-Regulation in Individuals with CHARGE Syndrome. 

Les mer
Portrettfoto av Jude Nicholas, tatt i Ålborg - Danmark.