Du er her: Forsiden/Aktuelt

Vil utnytte synergier

Helene Matre Berge har jobbet for Signo siden midten av nittitallet. Nå er hun ny leder for rådgivningsavdelingen ved Signo skole- og kompetansesenter og ser mange muligheter.  

Les mer
Kvinne kledd i mørkt står ved Signo skole- og kompetansesenter i Andebu, det er høst, lett overskyet og det ligger en hel del gule blader på bakken.

Førstehjelp i hverdagen

Faglig enhet for kombinerte syns- og hørselstap og døvblindhet i Statped har hatt førstehjelpskurs for sine brukere med fokus på mindre, hverdagslige uhell. 

Les mer
To menn demonstrerer en fall-ulykke. En kvinne står bak dem og tolker situasjonen for kursdeltagerne.

Strategier for selvregulering

Hvordan forstå mer om CHARGE syndrom og selvreguleringsvansker? Dette er bakgrunnen for monografien Self-Regulation in Individuals with CHARGE Syndrome. 

Les mer
Portrettfoto av Jude Nicholas, tatt i Ålborg - Danmark.

Fersk kurskatalog

Eikholts kurskatalog for 2018 er ferdig og kan lastes ned fra Kurskalenderen vår

Les mer
Tre dyreskulpturer ved Eikholt, to dådyr samt en liten bjørn.

Innholdsrik konferanseuke

I uke 36 deltok vi på to store begivenheter i Ålborg: Nordisk dag om døvblindhet 2017 – inspirasjon til samarbeid, og den niende europeiske DbI-konferanse om døvblindhet.

Les mer
Kvinne med grønn genser tester en lystavle, mens mannlig frivillig med rød t-skjorte viser henne teknikken.

CHARGE-konferanse i Orlando

I sommer var seniorrådgiverne Wenche Andersen og Eva Seljestad, Faglig enhet for kombinerte syns- og hørselstap og døvblindhet i Statped, på konferansen «Taking CHARGE» i Orlando, Florida. 

Les mer
Stapeds Wenche Andersen og Eva Seljestad foran deres plakat Taking Charge or Taking to much CHARGE? I anledning Carge-konferanse i Orlando, Florida.