Du er her: Forsiden/Aktuelt

Ingen er helt lik

Gjennom årene har John Sandell (73) opplevd mange forandringer. Han har tilpasset seg mye og vil ikke sammenligne sitt liv med noen andres. 

Les mer
Eldre døvblind mann med gule fargefilterbriller sitter i sin godstol. Han viser med sin høyre hånd en v-håndform mot sofagruppen i stua.

Vil utnytte synergier

Helene Matre Berge har jobbet for Signo siden midten av nittitallet. Nå er hun ny leder for rådgivningsavdelingen ved Signo skole- og kompetansesenter og ser mange muligheter.  

Les mer
Kvinne kledd i mørkt står ved Signo skole- og kompetansesenter i Andebu, det er høst, lett overskyet og det ligger en hel del gule blader på bakken.

Førstehjelp i hverdagen

Faglig enhet for kombinerte syns- og hørselstap og døvblindhet i Statped har hatt førstehjelpskurs for sine brukere med fokus på mindre, hverdagslige uhell. 

Les mer
To menn demonstrerer en fall-ulykke. En kvinne står bak dem og tolker situasjonen for kursdeltagerne.

Strategier for selvregulering

Hvordan forstå mer om CHARGE syndrom og selvreguleringsvansker? Dette er bakgrunnen for monografien Self-Regulation in Individuals with CHARGE Syndrome. 

Les mer
Portrettfoto av Jude Nicholas, tatt i Ålborg - Danmark.

Fersk kurskatalog

Eikholts kurskatalog for 2018 er ferdig og kan lastes ned fra Kurskalenderen vår

Les mer
Tre dyreskulpturer ved Eikholt, to dådyr samt en liten bjørn.

Innholdsrik konferanseuke

I uke 36 deltok vi på to store begivenheter i Ålborg: Nordisk dag om døvblindhet 2017 – inspirasjon til samarbeid, og den niende europeiske DbI-konferanse om døvblindhet.

Les mer
Kvinne med grønn genser tester en lystavle, mens mannlig frivillig med rød t-skjorte viser henne teknikken.