Du er her: Forsiden/Aktuelt

Bedre kunnskapsdeling

NAV Hjelpemidler og tilrettelegging opplevde at mye nyttig fagstoff ikke kom godt nok fram på Nav.no. Derfor har de lansert Kunnskapsbanken.net. 

Les mer
Vegard Forøy og Morten Flatebø, henholdsvis prosjektleder og redaktør for Kunnskapsbanken.net

Hvordan oppleves det å være døvblind?

En av oppgavene i grunnkurs om medfødt døvblindhet, handler om å kjenne på kroppen hvordan det kan føles å være døvblind. 

Les mer
Trening i partnerkompetanse. Kvinnelig deltaker, som spiller døvblind, undersøker en veibom.

NKDB på sosiale medier

Du finner oss på Facebook, Instagram og Twitter. Velg den kanalen som passer deg best, eller følg alle sammen. Du vil uansett få mer kjennskap til oss og døvblindefeltet.   

 

Les mer
Illustrasjonsbilde av sosiale medier. Facebook, Instagram og Twitter på rekke og rad.

Ingen hemmeligheter

I over 36 år har Edvard Johan Strand jobbet som bibliotekar. Han er en av svært få døvblinde som jobber hundre prosent. Selv sier han at det bare handler om vanlig, hardt arbeid. 

Les mer
Bibliotekar Edvard Johan Strand sammen med sin funksjonsassistent Lin Jia inne på NH-biblioteket, Universitetsbiblioteket i Tromsø.

Verdifulle impulser

Første uka i september ble Møteplassen 2016 arrangert i Tromsø. Årets tema var livskvalitet og fysisk aktivitet, noe som betydde påfyll for både kropp og hode. 

Les mer
Solgun Granlund Storhaug på Møteplassen i Tromsø, september 2016.

Før mye forsvinner

Mange dyktige ansatte i NKDB går av med pensjon om ikke lenge. Dette er utgangspunktet for Knut Johansens dokumentasjonsprosjekt: Lytt til erfarne fagfolk!

Les mer
Knut Johansen (Signo) forteller om prosjektet sitt "Lytt til erfarne fjellfolk!"