Rådgiversamlingen fant sted på Signo kompetanssenter sitt nye kurssenter, i overgangen fra mai til juni. Det deltok omtrent 50 rådgiver fra hele tjenesten, og samlingen ble åpnet med musikk av gruppen Maximus. Også i år ble våre rådgiverdager fylt med diskusjon og refleksjon, både innendørs og utendørs i strålende sommervær. 

Agenda for samlingen

  • Om nordisk definisjon av døvblindhet, historie og funksjon 
  • Gjennomgang av nordisk samarbeid og organisering innen døvblindefeltet   
  • Historisk vandring på Sukke i forbindelse med Signos 125-årsjubileum i år
  • Besøk i Tomas kirken
  • Felles middag med quiz 
  • Forelesninger for både medfødt og ervervet døvblindhet 
  • Gruppearbeid og oppsummering 

Glimt fra Andebu

Gruppe med rådgivere på utvendig platting ved kurssenter. SOSIALT PÅ TERRASSEN: Pause i rådgiversamlinga utenfor det nye kurssenteret til Signo kompetansesenter.

Mann drikker farrisvann i fellesrom i nytt kurssenter. PAUSE OG FORFRISKNING: Magnus Tollefsrud, seniorrådgiver hos Eikholt, var en av rundt femti rådgivere som fikk oppleve det nye kurssenteret til Signo kompetansesenter.  

 

15-16 rådgivere tester et sansegulv i ei kirke for døvblinde.
SANSEKIRKE: Omvisning og test av Tomas kirken.

Forelesning med kvinnelig rådgiver, hun har en powerpoint på skjerm bak seg. FINNES DET TAKTILE SPRÅKET? Statpeds seniorrådgiver Camilla Foote om tilgang til kulturspråk med taktilbasert læring. 

Kvinne foreleser med powerpoint-slide på skjerm ved sin side. ANNERKJENNELSE ER POLITISK VIKTIG: Rosemarie van den Breemer om oppfølgning fra «hjelpeapparatet». Van den Breemer er postdoktor på Senter for diakoni og profesjonell praksis ved VID vitenskapelig høgskole.

Kvinne foreleser med powerpoint-slide på storskjerm bak seg. OM NORDISK DEFINISJON AV DØVBLINDHET, med leder for NTT Gunilla H. Röhnblom og leder for koordingeringsenheten Trine Seljeseth. De tok for seg henholdsvis både funksjon og historie med definisjonen. 

Musikkinnslag på en samling for rådgivere innen døvblindefeltet. VELKOMSTMUSIKK: Det var Maximus som innledet rådgiversamlinga med flott sang og musikk.

Gruppebilde av cirka femti rådgivere på parkeringsplass med frodige trær i bakgrunnen. FELLESBILDE: Nesten alle rådgiverne i NKDB samlet på en parkeringsplass på Sukke i Andebu.