Statped har i lang tid blitt oppfordret  av brukerne i Trøndelag, Innlandet, Oslo og deler av Viken om å arrangere Møteplassen over flere dager. 

- Nå fikk vi endelig muligheten til å arrangere en tredagers konferanse. Før sommeren var vi spente på hvor mange som ville melde seg på, sier Sandra Ochoa i Statped.

Rekordmange deltakere

Opprinnelig var det 40 påmeldte pluss tolker og ledsagere, men sykdom og andre hindringer gjorde at det var 33 deltakere som deltok på konferansen på Fornebu.  

 - Vi hadde booket rom og møterom på Scandic Fornebu og da vi så at det var så mange som meldte seg på, innså vi at vi har behov for større møterom. Heldigvis var det ikke noe problem å bytte til større rom, sier Sandra.

Stine Rognaldsen Winciansen i Statped, Bergen på scenen fortalte om forskningsprosjektet om bruk av berøringssansen i hverdagen.

Mange unge deltakere

Arrangøren synes at det var utrolig fint at så mange unge deltok på konferansen og de håper at det i fremtiden er enda flere som deltar.

 - Vi visste jo at det finnes mange unge med kombinerte sansetap, men de har kanskje ikke vært så synlige i tidligere arrangementer for døvblinde. Noen av de eldre deltakerne synes det var godt å se og møte de unge som kommer etter.

På konferansen var det også lagt inn sosiale aktiviteter. Utendørsaktivitetene var veldig populære i det fine været som varte hele konferansen. 

Deling av historier og erfaringer

Deltakerne delte sine historier og erfaringer både på scenen og i diskusjoner under og etter foredragene. Temaet for konferansen var “Mestring i et livsløpsperspektiv.” Det var et variert program med veksling mellom innlegg og erfaringsdeling fra deltakere.

Temaene var:

  • Bruk av berøringssansen i hverdagen.
  • Hvordan fortsette et aktivt liv med kombinert sansetap
  • Erfaringer med brukerpass,
  • Info fra fellesoppdrag og ressurskontoret for tolk- og ledsagertjenester
  • Info fra NAV Hjelpemiddelsentral
  • En samtale om temaene «Musikk, kjærlighet, sport og kreativitet» med Cornelis Adriaan Jozias van der Lijcke.

Trommesolo som avslutning

Konferansier Siw Knutstad konkluderte konferansen slik:

- De her tre dagene har vi kost oss, vi har fått faglig påfyll, vi har hatt gode diskusjoner med mye engasjement og ikke minst har vi hatt tid til å knytte nye og tettere vennskapsbånd, sier Siw.

Konferansen ble avsluttet med en trommesolo av Cornelis Adriaan Jozias van der Lijcke til stor begeistring og trampeklapp.

Cornelis Adriaan Jozias van der Lijcke fikk æren med å avslutte konferansen med trommesolo på scenen til stor begeistring blant publikum.