Begivenheten blir arrangert av DeafBlind Network of Ontario (DBNO), og tema er «Globale forbindelser: Fremtiden i våre hender». På engelsk har konferansen fått tittelen «The 18th Deafblind International World Conference: «Global Connections: The Future in our Hands». DBNO forventer at cirka 600 deltakere i slutten av juli, og det inkluderer både ledere og rådgivere i døvblindefeltet, samt forskere, studenter, støttepersonell og personer som selv har døvblindhet.

En verdenskonferanse som dette arrangeres hvert fjerde år, og roterer rundt om i verden. Deltakelse gir tilgang til et bredt spekter av foredrag og workshops med siste nytt om døvblindhet. Det gir også muligheten til å bli kjent med flere fagfolk og nettverk, og ikke minst oppdage nye samarbeidsmuligheter.

Hendene til en kvinne som lager en Twitter-melding på sin mobiltelefon, hun er på en konferanse.

Globale forbindelser

I år deltar vi med åtte rådgivere på verdenskonferansen, fire fra Bergen og fire fra Tromsø. Flere skal bidra med faglig innhold, slik at de får synligjort sine forskningsprosjekt og interesseområder til kolleger fra hele kloden. Å dele innsikt og erfaringer, kan føre til debatt og diskusjon, som igjen kan bidra til endringer og fremskritt innen døvblindefeltet. De åtte som drar over Atlanteren har også dannet en egen promoteringsgruppe, som vil dele og fremme stoff fra konferansen på våre digitale kanaler.

Fokus på resultater

Vår promoteringsgruppe vil ha fokus på resultater i uke 20. Hva er de mest viktige og sentrale poengene fra de ulike arrangementene vi har valgt å følge? Svaret på det får du ved følge med på våre sosiale medier fra mandag 24. til fredag 28. juli.

Grovt sett har vi valgt å bruke Facebook og Twitter til å gi et innblikk i foredrag og workshops, mens Instagram blir brukt for å dele miljø og stemning fra konferansen.  

Følg med og del gjerne på dine egne kanaler!

Hybridarrangement

Årets verdenskonferanse er et hybridarrangement, som vil si at det er mulig å delta både fysisk og digitalt. Alle fremlegg vil bli tatt opp, slik at det er mulig å se dem i etterkant. Hvis du har spørsmål, ta kontakt med arrangørene ​​på: dbiconference2023@dbno.ca.

Last ned hele programmet for konferansen her, og følg arrangørene på deres Facebook-side. Vi bidrar for øvrig med disse innleggene: 

  • Seniorrådgiver Annika Maria Johannessen skal være med å diskutere den felles nordiske definisjonen av døvblindhet: Identification of Deafblindness: The Nordic Way - An Assessment Material in Progress
  • Stine Winciansen og Ane Marte Halkjelsvik, begge rådgivere, vil snakke om et tverrfaglig, internasjonalt prosjekt som tar sikte på å utforske taktile opplevelser til personer med døvblindhet: Exploring Tactile Transitions
  • Psykologspesialist Jude Nicholas har en rolle i hele fire arrangement under konferansen. Ett av dem handler om koblingen mellom sentralt hørselstap og kortikal/cerebral synshemming hos barn: Bridging the Gap-Finding the link Between Central Hearing Loss and Cortical/Cerebral Visual Impairment