Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Aktuelt

Taktile lydopplevelser for alle

19. april
Hvordan gi sanselige kunstopplevelser som er både tilgjengelige og inkluderende for alle? Det var utgangspunktet til Håkon Lie og Hege Krog i utviklingen av et taktilt teppe som gir brukeren unike opplevelser av musikk spilt på egen kropp.  
To bilder satt ved siden av hverandre. I det venstre bilde er det tre personer hvor en kvinne har et teppe over seg. I det høyre bilde er det en mann som står ved et bord og har hånden foran seg.

Slik jobber NRK med tilrettelegging

05. april
NRK jobber kontinuerlig med å tilgjengeliggjøre innholdet de tilbyr enten det er på radio eller TV. I denne artikkelen finner du oversikt over hvordan de jobber med tilrettelegging.  
Bilde av en blå bakgrunn med forskjellige fargenyanser med hvit tekst der det står

- Vernepleiere er relevante

22. mars
Studenter ved UiT i Harstad lærte om døvblindhet både gjennom teori og praktiske øvelser, og hvilke utfordringer personer med døvblindhet møter. Dagen ble avsluttet med Georg, en ung mann med døvblindhet som delte sine erfaringer.
Kvinne står i klasserom og to personer med ryggen til vises.

Nordisk samarbeid i Usher-nettverk

12. mars
Døvblindfeltet har lenge samarbeidet i faglige nettverk, både nasjonalt og nordisk. Fordelen med et nordisk samarbeid er at man jobber sammen om sentrale faglige spørsmål og kan jobbe mer i dybden.
Fire personer ser inn i kameraet. I tillegg er det en stor TV-skjem der det er tre personer.

Gratulerer med kvinnedagen!

07. mars
Den 8. mars feirer vi kvinners kamp for rettigheter, med særskilt fokus på kvinner med døvblindhet og deres kamp for anerkjennelse og menneskerettigheter.
Tre svart hvitt bilder av tre kvinner satt sammen som fotomontasje.

Fremtidig organisering i døvblindefeltet

24. februar
Hvordan skal fremtidig organisering av døvblindefeltet se ut? Utredningsarbeidet er i gang og rapporten skal leveres til Helse- og omsorgsdepartementet innen utgangen av 2024.
Fem personer sitter rundt et bord og ser inn i kameraet

Stor mangel på audiopedagoger

15. februar
Hørselsomsorgen i Norge er under press, hvor mangel på audiopedagoger i flere regioner begynner å bli prekær. Fagekspert mener at både hørselsbransjen og sykehusene bør jobbe for at det ansettes flere audiopedagoger.
Eldre mann man ser fra siden som setter høreapparat i venstre øre

Ieš birget

07. februar
Iežas gádjut lea givrodat. Seamma ládje berre mis dearvvašvuođasuorggis leat eanet máhttu ja áddejupmi sámi kultuvrras ja jurddašanvuogis.Norsk versjon: Ieš birget - berge seg selv 
Kvinne i samekofte leser fra en bok foran mikrofon. Mann i samekofte i bakgrunnen med gitar.