Du er her: Forsiden/Aktuelt

Bok om taktilt språk

Bok-cover: To kvinner, den ene med briller som gapskratter. Øverst står tittelen på boka: Hvis du kan se det, kan du understøtte det - En bok om taktilt språk.

Nordens velferdssenter har gitt ut en bok om taktilt språk, som er den første av sitt slag og heter: "Hvis du kan se det, kan du understøtte det - En bok om taktilt språk".

Boka ble lansert under seminaret Bodily-Tactile Languaging i Statpeds lokaler på Hovseter, onsdag 5. desember. Nordens velferdssenter skrev dette om boka på sin Facebook-side samme dag:

«Taktilt språk har blitt eit akseptert omgrep. Det er ein viktig milestolpe på døvblindfeltet! Personar som er fødde med kombinert syn- og høyrselssvekking har i...kkje alltid fått utvikle eit språk. Med tida har vi fått meir kunnskap og personar med medfødd døvblindskap kan bruke dei taktile sansane sine til å utvikle, oppleve og uttrykkje språk. I det taktile språket brukar ein heile kroppen. Alle slags ytringar, som gestar, mimikk og ulike rørsler, får eit meiningsinnhald. I dag lanserer vi den nye boka vår, Hvis du kan se det, kan du understøtte det, på eit seminar om taktilt språk i Noreg. Dette er den første boka i sitt slag.»

Du kan bestille boka, eller laste den ned som PDF her: "Hvis du kan se det, kan du understøtte det - En bok om taktilt språk".