Podkasten «Sanser og samspill» er ute

Fire kvinner avbildet sammen på logobilde for podkasten Sanser og samspill.
PODKASTTEAMET: Fra venstre ser vi seniorrådgiver Heidi Kittelsen, rådgiver Anette Moen, rådgiver Ragnhild Dalheim og rådgiver Åsne Svimbil Mørken. Foto: Signo skole- og kompetansesenter

Signo skole- og kompetansesenters nye podkast handler om det å være menneske, måten vi er i verden på og hvordan vi møter hverandre.

Kommunikasjonsprosjektet «Sanser og samspill» er nå lansert med fire pilotepisoder, og dette er en podkast som på en rekke måter er tilrettelagt for syns- og hørselshemmede. Prosjektgruppen består av rådgiverne Heidi Kittelsen, Anette Moen, Ragnhild Dalheim og Åsne Svimbil Mørken. De har hele tiden hatt et sterkt ønske om at innholdet i podkasten skulle være tilgjengelig for alle.  

- Hver episode filmes, og filmene tekstes og oversettes til tegnspråk. I tillegg transkriberer vi hver episode og gjør teksten tilgjengelig i form av PDF-formatert for skjermleser, forteller teamet på signo.no.  

Podkasten er tilgjengelig på Acast, Spotify, Apple Podcasts og etter hvert på Google Podcasts. I tillegg blir alle episodene filmet og oversatt til tegnspråk. Filmene ligger i egen spilleliste på Stiftelsen Signos YouTube-side

Formidlingskanal

Bakgrunnen for podkasten har vært et ønske om å belyse, og dele betraktninger rundt mange ulike temaer knyttet til sanser og samspill. Prosjektet startet i teamet som jobber med medfødt døvblindhet på kompetansesenteret, men har utviklet seg til å bli veldig mye mer.

- Med én fot i fagfeltet og én ute i den store verden, tror vi det er mange elementer fra vår arbeidshverdag og våre livserfaringer som kan være til nytte og interesse for andre – ikke bare for fagpersoner, men også for deg som er litt ekstra opptatt av kommunikasjon og gode relasjoner – hvordan vi mennesker er, oppfatter og handler.

Podkastreise

Prosjektgruppa har allerede begynt å jobbe mot fire nye episoder for kommende høst og vinter. Listen over temaer som de har lyst til å snakke om og mennesker de planlegger å invitere inn, har bare vokst i takt med prosjektet.

- Og du – kom gjerne med tips om det er noe vi bør gjøre annerledes i våre PDFer. Vi er både på en podkastreise og ei universell utformingsreise!

Her finner du de ulike versjonene av podkasten: