Etter innspill fra blant annet Norges Døveforbund, Hørselshemmedes Landsforbund, NRKs brukerråd og Landsforbundet for kombinert Syns- og hørselshemmede/døvblinde (LSHDB), har NRK TV begynt med direkteteksting på programmer de sender direkte.  

- Vi er glade for å kunne fortelle at vi snart kan tilby direktetekst på direktesendinger i NRK TV. Tjenesten vil bli tilgjengelig på de forskjellige TV-er, mobiler og nettbrett i løpet av desember, fortalte tilgjengelighetssjef i NRK Siri Antonsen til Synhør-bladet før jul i fjor. 

Forskjeller på plattformer

Appen NRK TV finnes på mer enn 20 ulike plattformer og enheter. Det er også forskjeller på TV-er fra LG og Phillips, samt på mobiler fra Apple og Samsung. 

- Vi må gjøre forskjellige grep på hver enkelt enhet og plattform for å få direkteteksten ut til brukerne. Vi jobber med å få denne tjenesten ut så fort vi kan, lover Antonsen. 

Rulles ut fortløpende

Ifølge NRK.no har direktekanalene NRK1 Oslo og Viken og NRK2 allerede direkteteksting i NRK TV-appen. Men utrullingen har startet på alle andre plattformer, og tilbudet med direkteteksting forventes å være på plass om ikke lenge. Unntaket er nettsiden tv.nrk.no, hvor tilpasningen kan ta litt lengre tid. 

Les mer om teksting på NRKs ulike plattformer og hvordan de kan aktiveres på NRKs nettside om tilgjengelighet