Du er her: Forsiden/Aktuelt

Eikholt-testen på forsiden

Mann viser fram et blad med navn Audiografen.
Foto: Eikholt.

Fagbladet Audiografen har med artikkel om utviklingen av Eikholt-testen.

Flere ganger i året mottar nesten alle landets audiografer fagbladet Audiografen i postkassen. I siste nummer kan man lese artikkelen «Eikholt-testen: Om utviklingen av en ny audiovisuell test av taleforståelse» av audiograf Rolf Mjønes, som jobber ved Eikholt nasjonalt ressurssenter for døvblinde.

- Vi utvikler en ny test av audiovisuell taleforståelse som tilfredsstiller høye faglige krav, leverer god lyd, bildekvalitet og administreres gjennom et PC-basert verktøy som kan utvides og videreutvikles, forteller Mjønes.

Forbedret verktøy

Artikkelen gir en forklaring på hva som kjennetegner en audiovisuell-test, hvorfor denne type test er et sentralt verktøy for alle som jobber med syn og hørsel, og ikke minst; hvordan testen kommer personer med sansetap til gode. 

- Testresultatene vil være svært relevante ved begrunnelse av søknad om høreapparat og andre hørselshjelpemidler, synshjelpemidler som filterbriller, søknader om tolk/ledsager, brukerstyrt personlig assistent, kommunale tjenester, blant annet, sier Mjønes.

Utviklingen av testen er delvis finansiert av DAM-stiftelsen med Hørselshemmedes landsforbund (HLF) som søkerorganisasjon. Artikkelen kan leses i sin helhet på HLFs prosjektsider; trykk på lenken i boksen som heter Dokumentasjon.

Mer informasjon

En egen info-side om Eikholt-testen vil etter hvert komme på eikholt.no. Hvis du vil vite mer, ta kontakt med Mjønes på epost: rolf.mjones@eikholt.no

Les artikkelen: Eikholt-testen: Om utviklingen av en ny audiovisuell test av taleforståelse.

Les prosjektbeskrivelsen: Test av audiovisuell taleforståelse.