Du er her: Forsiden/Aktuelt

Ministerbesøk

Fire kvinner og en mann poserer sammen inne på et rom med en rekke audiovisuelle instrumenter.
Besøk av ministeren: Ordfører Monica Myrvold Berg, direktør ved Eikholt Roar Meland, styreleder Kristin Ørmen Johnsen, synspedagog Line Hovland Gundersen og statsråd Ingvild Kjerkol. Foto: Eikholt

Tirsdag 16. august ble en ekstra hyggelig dag på Eikholt, for da fikk de besøk av helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol.

Statsråden møtte flere av Eikholts fagpersoner, som viste fram tilbudene i AV-klinikken (AudioVisuell klinikk) der personer med kombinert syns- og hørselsnedsettelse/ døvblindhet får undersøkt, kartlagt og optimalisert sine syns- og hørselsfunksjoner. En delegasjon fra Drammen kommune, med ordfører Monica Myrvold Berg i spissen, var også med på statsrådens besøk.

På vei til politisk festival

Kjerkol var på vei til Arendalsuka, da hun tok turen innom Drammen og blant annet Eikholt. Dette skrev ministeren selv om besøket på sin Facebook-side:

- Igår reiste jeg fra Oslo til Arendal. På turen besøkte jeg Drammen kommune og Elvebyen legesenter. Fastlegesituasjonen prøver de å løse med et spennende samarbeid mellom private næringsdrivende og kommunalt ansatt fastlege. Det er nyttig lærdom i vårt arbeid. Vi kommer med grep i statsbudsjettet for 2023, samtidig som vi jobber med tiltak for 2024!

- Videre stoppet vi hos Eikholt Nasjonal Ressurssenter for døvblinde. De har siden 1980 tilbudt ulike tjenester og tilbud for berørte personer, pårørende, fagpersoner og tjenesteapparatet. Et viktig tilbud som gir flere mulighet til å leve gode liv.

Arendalsuka på nett

Som vanlig er det et rikholdig program på menyen under Arendalsuka. Hvis du ikke har anledning til å delta fysisk på festivalen, kan du enkelt følge mange av arrangementene på nett. Alt som strømmes i løpet av uka finner du her på Arendalsuka.no.