Du er her: Forsiden/Aktuelt

NBHP blir senter for psykisk helse og sansetap

Gotisk bygning i pent og grønt sommervær.
Gaustad sykehus, hvor NBHP har sine lokaliteter. Foto: Roy-M. Østerbøl.

Blinde og svaksynte sliter mer med psykiske plager enn gjennomsnittet i befolkningen. Nå får også denne pasientgruppen tilgang til NBHPs tjenester.

Nasjonal behandlingstjeneste for hørsel og psykisk helse (NBHP) delte den gode nyheten for noen dager siden på sin egen nettside med nyhetssaken 3. mai åpner tilbudet for synshemmede i psykisk helsevern.

NBHB skriver at både erfarne behandlere og nyansatte fagfolk kurses og får kompetanseheving på synsfeltet. Lokalitetene på vakre Gaustad sykehus i hovedstaden må også tilrettelegges bedre for å ta i mot pasienter som ser lite eller ingenting.

Oppstartsfase

NBHP vil starte forsiktig med de nye tilbudene mandag 3. mai, med et ønske om å utvide kapasiteten og virksomheten etter hvert. Den første fasen vil sannsynligvis gi senteret viktige erfaringer for videre utforming av tilbudet til blinde og svaksynte.  

Personer som er synshemmede kan imidlertid allerede nå gå til legen og be om henvisning til NBHP.

For å få behandling hos NBHP må en ha nedsatt syn og en psykisk lidelse. Det nye tilbudet blir gitt til både barn, unge og voksne.

Har du flere spørsmål, les artikkelen Noen spørsmål om tilbudet til synshemmede – med svar.

Om NBHP

  • Senteret består av psykologer, psykiatere, sosionomer, pedagoger og flere andre grupper helsearbeidere.
  • Målet deres er å sikre sine pasienter og brukere et like godt tilbud innen psykisk helsevern som befolkningen ellers får
  • De tilbyr utredning, diagnostisering og poliklinisk behandling i samarbeid med lokale og regionale tjenester rundt sine brukere og pasienter.
  • Senteret er lokalisert på Gaustad sykehus i Oslo, og er en del Oslo universitetssykehus HF.
  • NBHP ledes av overlege og psykiater Hege Saltnes.

Et rundt bord i et staselig møterom med bue over karnapp. Beina på møtestolene er utstyrt med halve tennisballer for lyddemping mot gulvet. Ett av flere flotte møterom på Gaustad sykehus i Oslo.