Du er her: Forsiden/Aktuelt

Sommerstevne

Tre FNDB-medlemmer (to menn og en kvinne), sitter sammen rundt et bord med en mannlig tolk-ledsager.
Fra venstre deltaker Arne M. Lillesolberg, tolk-ledsager Joachim Wynes og deltakerne Reidar Brenden og Anna I. Aronsson. Foto: Roy-Morten Østerbøl

Foreningen Norges Døvblinde (FNDB) hadde sommerstevne i slutten av mai. Se vår bildeserie fra stevnet i Stavanger.  

Selve sommerstevnet gikk av stabelen fra 26. til 28. mai, mens de tre påfølgende dagen var definert som fagdager. Foreningen, som ble stiftet i 1957, hadde sitt 60. ordinære årsmøte på lørdagen. Over tretti medlemmer deltok på årets stevne, som ble avholdt på Clarion Hotel i sentrum av siddishovedstaden.

NKDB fikk være med på hyggelig middag på søndags kveld og holdt foredrag om tjenesten på mandags formiddag. Et engasjert publikum hadde mange gode spørsmål og innspill til foredraget. 

En eldre FNDB-medlem bruker leselist for å lese nyheter på sin mobil, til venstre sitter en kvinnelig tolk-ledsager og følger med.Deltaker Ole Elvesveen sammen med tolk-ledsager Sigrid Talgø.

Leder for FNDB prater i mikrofon oppe på et podie, til venstre står en kvinnelig tolk-ledsager.Geir Jensen, leder for FNDB, sammen med tolk-ledsager Lisbet Moskaug.

To kvinnelige FNDB-medlemmer sitter sammen i en mørkeblå sofa.Søstrene Jorunn Lilly Elvebakk og Randi Elvebakk, begge deltakere av sommerstevnet.

En kvinne fra NAV holder foredrag til FNDB, til høyre for henne står en kvinnelig tolk-ledsager.På podiet fra venstre: Avdelingsdirektør Kristina Waksvik, NAV Hjelpemiddelsentralen Buskerud, informerte om prosjektet: «Felles formidling for døvblinde» på mandags ettermiddag. Ina Haugen Rostrup er tolken til høyre.

En mannlig FNDB-deltaker sitter med sin laptop i en pause. Arne Olav Løvik, deltaker av sommerstevnet i Stavanger.