Du er her: Forsiden/Aktuelt

Strikkelappenes nye liv

Lærer og elev med lappetepper.
Det andre store teppet som smykket Hvalfangstmonumentet i sommer, har gått tilbake til Signo skole- og kompetansesenter. Elevene bidro iherdig til sammensyingen av lapper i forkant av kampanjen, og jobbet masse med blant annet akkurat dette teppet. Lærer Rut Fjørtoft prøver å vise frem hvor langt det er sammen med elev Greta Arlauskyte. Foto: Anette Sæstad.

Signo skole- og kompetansesenter deltok sammen med resten av NKDB i DbIs internasjonale garngraffiti-kampanje i sommer.

Tekst og foto: Anette Sæstad

Kampanjen var på initiativ fra Deafblind International (DbI) og hadde som mål å sette økt fokus på kombinert syns- og hørselshemming/døvblindhet – og det med garngrafitti som visuelt og taktilt virkemiddel.

Signo skole- og kompetansesenter samlet inn garnlapper fra kjente og ukjente bidragsytere fra både lokalmiljø, og fra ansatte og elever ved egen skole og kompetansesenter. Med en overveldende mengde bidrag kleddes Sandefjord sentrum opp i glade farger og ulike teksturer.

Senteret på Andebu er glad for at de har fått utnyttet store deler av bidragene. Bare en mindre mengde har måttet leveres til resirkulering. Nå er håpet at også dette garnet kan få nytt liv på andre måter!

 

Kvinne og mann i sofa med et par lappetepper. Ett av lappeteppene har selvfølgelig funnet veien til vårt nye kurssenter i Molandveien 37. Tegnspråkkonsulentene Else Gro Kristiansen og Torkil Grindhaug fikk teppet i fanget på tegnspråkkafé.

Lærerinne og elev holder fra fram et par lappetepper. Internatleder Hege Sannes Rimeslåtten og elev Maha Mohamad Mohamad-Aldali tar imot tre tepper på vegne av skolens internat – ett teppe til hvert hus.

Sammenrullede lappetepper på et bord. Bak bunken står en mann og to kvinner. I oktober tok Signo skole- og kompetansesenter turen innom Kirkens Bymisjon i Sandefjord og leverte inn et bidrag til årets strikkedugnad! Under kampanjen ba de folk om å strikke lapper og remser/skjerf, og etter at alt av garn og lapper var sortert, reservert og levert til systue kunne de telle opp totalt 25 skjerf! Disse glade skjerfene har nå nye eiere.
 

Kvinne med garnstykker foran et skolebygg. To av teppene har Signo skole- og kompetansesenter gitt til Molandveien 32, Signo Vivos nyeste seksjon i boavdelingen for personer med døvblindhet. Boligen er spesielt tilrettelagt for døvblindfødte. 1. september 2020 stod boligen klar for at fem personer kunne flytte inn! Seksjonsleder Mina Nilsson tok imot teppene på vegne av Molandveien 32.