Du er her: Forsiden/Aktuelt

Tid for ordveksling

Tettpakket gate med mange fargerike stands og sommerkledde mennesker.
Illustrasjonsbilde fra Arendalsuka.

Torsdag 16. august deltar vi med egen debatt under Arendalsuka. Tema blir «Døvblindhet og digitalisering, besvær eller berikelse?». Kommer du?  

Samfunnet vårt digitaliseres i høyt tempo og på mange områder. Dette gir personer med døvblindhet utfordringer og muligheter. En meget aktuell tematikk med andre ord. Og derfor har vi inviterte stortingspolitikere og representanter fra brukerorganisasjonene til debatt og diskusjon.

Fra regjeringspartiet Høyre kommer Astrid Nøklebye Heiberg, som er medlem i Helse- og omsorgskomiteen på Stortinget. Arbeiderpartiet representerer oposisjonen og stiller med sin helsepolitiske talsperson Ingvild Kjerkol, som også er stortingspolitiker og sitter i samme komite som Heiberg.

Forbundsleder Åshild Johansen deltar fra Landsforbundet for kombinert syns- og hørselshemmede/døvblinde (LSHDB), mens organisasjonssekretær Rune Jensen kommer fra Foreningen Norges Døvblinde (FNDB).

Debattleder vil være Elin Dahlseng Eide. Hun er cand.polit. og arbeider som PP-rådgiver ved Polarsirkelen videregående skole i Mo i Rana. Hun har lang erfaring innen det spesialpedagogiske området, både som leder og rådgiver. Inntil nylig jobbet hun som avdelingsleder for sammensatte lærevansker Statped nord. Elin har tidligere arbeidet flere år som seniorrådgiver i Statped, og ved Regionsenteret for døvblinde i Nord-Norge. Hun har også lang politisk og organisasjonsmessig erfaring. 

Sted og tidspunkt: Teltscenen i Arendal sentrum. Torsdag 16. august, fra 08.00 til 10.00. Vi serverer enkel frokost fra klokka åtte, mens selve debatten starter kvart på ni. 

Debatten streames på vår Facebook-side: https://www.facebook.com/nkdb16/

Vi satser på godt oppmøte og et engasjert publikum, velkommen! 

Les mer om arrangementet vårt her på arendalsuka.no.

Portrettbilde av kvinne med halvlangt lyst og og røde briller. Hun har på seg en grå skjorte og hun smiler.
Ingvild Kjerkol. Foto: Stortinget.
Portrettfoto av eldre kvinne. Hvitt, kort hår. Mørk jakke, med lysere skjorte under.
Astrid Nøklebye Heiberg. Foto: Stortinget.
Portrettbilde av smilende kvinne kledd i blått. Hun har kort, grått hår og briller.
Åshild Johansen. Foto: Roy-Morten Østerbøl.
Portrettbilde. Lys, smilende kvinne med hvit skjorte.
Elin Dahlseng Eide. Foto: privat.