Du er her: Forsiden/Aktuelt

To solfylte dager i Tromsø

En gruppe rådgivere diskuterer utenfor inngangen til et hotell. En mann med ansikt mot fotografen har på seg solbriller med blå speilglass.
TURDRØFTING: Odd-Erik Madsen, Hege K. Francke, Livchristin Klefstad og Line Hovland er på vei ut i Tromsøs gater for å diskutere rådgivernes rolle ovenfor de pårørende. Foto: Roy-M. Østerbøl

Hvert år samles enhetene våre til felles rådgiversamling. Denne gang ble samlingen arrangert på hjemmebanen til Koordineringsenheten og Regionsenteret for døvblinde.

Selve samlingen foregikk på Clarion Hotel The Edge, onsdag og torsdag – 1-2. Juni. Tema for den første dagen var rådgivernes rolle ovenfor de pårørende. Psykiater Anne Kristine Bergem fra Pårørendesenteret holdt foredrag om det å være pårørende, og hun intervjuet en døvblind mor og hennes sønns om deres egne erfaringer. Dette var sterke og engasjerende historier, som videre dannet grunnlag for diskusjon og refleksjon, både innendørs og utendørs i et meget pent sommervær.

Variert program

Andre dag begynte med et NKCDB-webinar om døvblindhet og utmattelse med svenske Sarah Remgren. Psykolog Britta Nilsson snakket om Nasjonalt tverrfaglig team for diagnostisering og identifisering av døvblindhet (NTT) i fremtida, et tema som alltid er interessant. Samlingen ble avsluttet med foredrag og praktisk øvelser som handlet om haptisk kommunikasjon fra et rådgiverperspektiv. Foredragsholdere og stødige veivisere var Statpeds seniorrådgivere Siw Knutstad og Gøran Forsgren.

Glimt fra årets rådgiversamling

Kvinne veileder mann med haptisk kommunikasjon på et havneområde. HAPTISK KOMMUNIKASJON: Cathrine T. Sundin veilder John Ulriksen i havneområdet i Tromsø. Begge jobber som seniorrådgivere ved Eikholt. 

Kvinne veileder annen kvinne ved hjelp av haptisk kommunikasjon på venstre skulder. De er på vei ut i fra et hotell. MER HAPTISK: Leder for Regionsenteret for døvblind, Gro Anita Nummedal, blir haptisk veildet av Gry Helen Thomsen, som er rådgiver ved Statped i Bergen. 

Tre kvinner, to med partykroner, står foran ei tavle med diverse skrift. ELDRE-NETTVERK: Her representert ved rådgiverne Sandra Ochoa, Irene Bondahl og Siri K. Hillestad. Henholdvis fra Statped i Oslo, Signo skole- og kompetansesenter og Regionsenteret i Tromsø. 

Kvinne setter på headsett på en annen kvinne. SANSER OG SAMSPILL: En podkast på vei til deg fra Signo skole- og kompetansenter. 

To kvinner, en med øreklokker, står foran standvegg. HODEKLOKKER: Rådgiver Annie Johnsen og seniorrådgiver Inger Marie Storaas lytter på Sanser og samspill, Signo skole- og kompetansesenters nye podkast. Første episode blir lansert om ikke lenge.

Mann og kvinne kledd i sorte t-skjorter med hvite tekstfirkanter holder rundt hverandre. SVARTE T-SKJORTER 1: Stapeds Anne Sofie Fjær Løvbrrøtte og Gøran Forsgren poserer med egne t-skjorter på ressurtorget, men hva står det på skjortene? Stikkord: TAKOM

Sju rådgivere står ved en fagstand, de prater og diskuterer. RESSURSTORG: På slutten av første samlingsdag, ble konferanserommet omgjort til et ressurstorg, hvor enhetene kunne presentere prosjekter og pågående arbeid for de andre i tjenesten. 

Mann og kvinne kledd i sorte t-skjorter med hvite tekstfirkanter holder rundt hverandre. SVARTE T-SKJORTER 2: Praktiske workshops i taktile symboler og bøker kommer snart til deg. Ja, det lover Statpeds dyktige seniorrådgivere Hege K. Francke og Håkon Lie. 

Kvinne i rødt tar på seg blindfolder med påskriften dovblindhet.no.BLINDFOLDER: Signo skole- og kompetansesenters rådgiver Anette Moen tar på seg blindfolder før praktiske øvelser med haptisk kommunikasjon på andre samlingsdag. 

Gruppefoto av cirka femti rådgiver utenfor hotell i pent sommervær. FELLESBILDE: Her har vi nesten alle ledere og rådgivere i NKDB samlet foran hotellet The Edge, som ligger ved havna i Tromsø sentrum.