Det var NKDBs forskningsnettverk som arrangerte fagwebinaret, som gikk av stabelen torsdag 28. januar med forelesninger av Per Koren Solvang, Sini Peltokorpi og Line Kristin Gundersen Hovland. De delte kunnskap fra sine ulike fagdisipliner under fellestittelen “Research methods in deafblind research - a multidisiplinary approach”.

- Å sitte på Konnerud i Drammen å være vert for et webinar med så mye folk fra hele verden, er bare helt utrolig. Jeg syns det gikk veldig bra, teknikken fungerte sømløst, forteller Rolf Lund som er koordinator for forskningsnettverket og spesialrådgiver ved Eikholt.

Mann som foreleser på PC-skjerm - webinar.

Tematisk spredning

Lund forteller at det var en bevisst tematisk spredning på foredragene, de skulle hver for seg fylle en rolle i døvblindefeltet.

- Vi ville ha en generell innledning med samfunn og funksjonshemming, og det fikk vi på en flott måte med professor Per Koren Solvang fra OsloMet. Medfødt perspektivet ble ivaretatt av talepatolog Sini Peltokorpi fra Helsingsfors universitetssykehus, som pratet om samhandling mellom barn og mor. Avslutningsvis ble det fokus på ervervet døvblindhet, gjennom Line Kristin Gundersen Hovlands foredrag, som handlet om utfordringer med bruk av fokusgrupper og forskning på Charles Bonnet syndrom (CBS).

Neste fagwebinar

Tidspunktet for neste webinar i denne serien om forskningsmetoder innen døvblindefeltet er satt til 11. mars, også en torsdag. Sett av denne datoen som er i uke 10. Mer informasjon vil komme her på dovblindhet.no og ikke minst på våre sosiale medier-kanaler.

 

Les mer om hele webinarserien i denne aktueltsaken.