Vel blåst fagwebinar

Kvinne med headsett følger med på fagwebinar inne på sitt kontor.
Tora Tollefsen, rådgiver ved Regionsenteret for døvblinde i Tromsø (RSDB), var en av mange som fikk med seg årets første fagwebinar i regi av NKDBs forskningsnettverk.

Første del i vår webinarserie om forskningsmetoder innen døvblindefeltet ble sett over 70 personer fra tretten forskjellige land.

Det var NKDBs forskningsnettverk som arrangerte fagwebinaret, som gikk av stabelen torsdag 28. januar med forelesninger av Per Koren Solvang, Sini Peltokorpi og Line Kristin Gundersen Hovland. De delte kunnskap fra sine ulike fagdisipliner under fellestittelen “Research methods in deafblind research - a multidisiplinary approach”.

- Å sitte på Konnerud i Drammen å være vert for et webinar med så mye folk fra hele verden, er bare helt utrolig. Jeg syns det gikk veldig bra, teknikken fungerte sømløst, forteller Rolf Lund som er koordinator for forskningsnettverket og spesialrådgiver ved Eikholt.

Mann som foreleser på PC-skjerm - webinar.

Tematisk spredning

Lund forteller at det var en bevisst tematisk spredning på foredragene, de skulle hver for seg fylle en rolle i døvblindefeltet.

- Vi ville ha en generell innledning med samfunn og funksjonshemming, og det fikk vi på en flott måte med professor Per Koren Solvang fra OsloMet. Medfødt perspektivet ble ivaretatt av talepatolog Sini Peltokorpi fra Helsingsfors universitetssykehus, som pratet om samhandling mellom barn og mor. Avslutningsvis ble det fokus på ervervet døvblindhet, gjennom Line Kristin Gundersen Hovlands foredrag, som handlet om utfordringer med bruk av fokusgrupper og forskning på Charles Bonnet syndrom (CBS).

Kvinne sitter på kontor og følger webinar på laptop og PC-skjerm samtidig.

Neste fagwebinar

Tidspunktet for neste webinar i denne serien om forskningsmetoder innen døvblindefeltet er satt til 11. mars, også en torsdag. Sett av denne datoen som er i uke 10. Mer informasjon vil komme her på dovblindhet.no og ikke minst på våre sosiale medier-kanaler.

På bildet til høyre ser vi rådgiver Eija Karttunen ved RSDB som følger med på forelesningen til Per Koren Solvang. Foto: Elena Hauge. 

Les mer om hele webinarserien i denne aktueltsaken.