Årets rådgiversamling, denne gang for både medfødt og ervervet døvblindhet, gikk av stabelen onsdag og torsdag 14.-15. februar på Asker Scandic. Over femti deltakere fra hele tjenesten fikk med seg et variert og spennende to-dagers program.

Statpeds psykologspesialist Jude Nicholas hadde foredrag om «Kroppslig-taktile funksjoner og døvblindhet: nevrovitenskapelig forståelse og perspektiver. Inge Albrigtsen, beboer ved Signo Conrad Svendsen senter, fortalte om sin drømmereise til sin barndomsøy Herøy. En reise som ble dokumentert på Facebook og deler av den har også blitt en film, som ble vist i forlengelsen av Albrigtsen beretning. Filosof og forsker på Institutt for fredsforskning (PRIO), entusiastiske Henrik Syse, hadde foredrag om «Etikk i rådgiverrollen».

Samlingen ble avsluttet med inspirerende innlegg og workshop av UX-designer Simon Oliver Ommundsen fra firmaet No Isolation. I tillegg var det gjennomgang av siste nytt fra de ulike enhetene, samt diskusjoner og ulike typer gruppearbeid.

Bildeserie fra samlingen finner du her: 

En kvinne med grå genser sitter på en stol og spiller på en gitar mens hun synger med lukkede øyne. Samlingen startet med kulturell oppvarming av gitarist og musiker Elle Maija Klefstad Bær.

En mann holder hendene sine fram mens han holder et foredrag, i bakgrunnen sees en slide med tegninger av hjernen.- Vi kan spørre om klinisk tilstand, normal tilstand, men hva med den taktile tilstanden? Spurte Jude Nicholas under sitt foredrag på onsdags formiddag.

Rådgiver-deltakere som følger med på foredrag. I front sitter en kvinne med rosa genser og skjerf. Til høyre for henne to kvinner og en mann. Interesserte ledere og rådgivere under samlingen. Nærmest Evabritt Andreassen fra Statped, faglig enhet for kombinerte syns- og hørselstap og døvblindhet i Bergen.

Døvblind, eldre mann i rullestol får hjelp at to kvinnelige ledsagere til å fortelle sin historie.Inge Albrigtsen fortalte engasjert og levende om sin drømmereise til sin barndomsøy Herøy i Nordland.

Mann med briller og kledd i grått holder foredrag for samlingsdeltakere.- Det er når mennesker befinner seg i de mest sårbare situasjoner, at etikk er viktigst, understrekte Henrik Syse i sitt innlegg på onsdags ettermiddag.

Rekke med kvinnelige deltakere under foredrag på rådgiversamling.Engasjerte deltakere. I midten ser vi Bodil Ballovara Olufsen, rådgiver ved RSDB i Tromsø. 

Kvinne med hvitt hår og briller smiler og lener seg tilbake på stolen sin, under foredrag.God stemning under Syses foredrag. Elin Austlid, rådgiver ved Statped, faglig enhet for kombinerte syns- og hørselstap og døvblindhet i Oslo. 

Mann kledd i svart holder foredrag mens han viser fram roboten A1 på Power Point.Firmaet No Isolation har som mål å bekjempe ensomhet. Her forteller UX-designer Simon Oliver Ommundsen om roboten A1. 

Kvinne ser inn i kamera, mens mann i bakgrunnen holder foredrag. Til venstre for ham står en kvinnelig tolk.Seniorrådgiver og redaktør for Sansetap.no Nina Sellæg under foredraget til Ommundsen. 

Kvinne kledd svart prater i en mikrofon og holder noen ark i sin venstre hånd.Seksjonsleder Merete Andreassen fortalte om siste nytt fra RSDB i Tromsø.

Kvinne har nylig reist seg opp med en hvit kaffekopp i høyre hånd. Signo skole- og kompetansesenters rådgiver Anette Moen. 

Kvinne med mikrofon prater med gråkledd mann som lener seg til en tavle. Trine Seljeseth, leder for koordineringsenheten, takker Henrik Syse for godt foredrag om etikk.

Fellesbilde av cirka femti rådgivere fra NKDB, under rådgiversamling i Asker Scandic.Fellesbilde, tatt etter lønsj på torsdagen.