Du er her: Forsiden/Aktuelt

Vi er der for dere

Illustrasjonsbilde av Alo.
Illustrasjonsbilde av Alo.

Ved å følge og fremme sju utvalgte arrangement, vil vi fokusere på døvblindhet og velferdsteknologi under Arendalsuka i august.

I fjor arrangerte vi debatt med sentrale politikere og streamet det hele direkte på vår Facebook-side. Denne gang har vi tatt utgangpunktet i ukas mangfoldige program, og funnet de arrangementene som er mest relevant for oss med tanke på velferdsteknologi. Vi ønsker å belyse teknologiske løsninger og problemstillinger som kan være til nytte for våre målgrupper. Kanskje vi kan være med å gjøre flere nysgjerrige på den teknologiske utviklingen som vi alle er en del av? Planen vår er å gjøre et forsøk med hjelp av Dovblindhet.no og våre kanaler på sosiale medier: Facebook, Instagram, Twitter og YouTube.  

De sju utvalgte

Vi har landet på sju arrangement fordelt på tre dager, etter en sorterings- og avstemningsprosess som har involvert alle våre enheter, samt brukerorganisasjonene FNDB og LSHDB. Dette er de utvalgte:

  1. Ingen går i fakkeltog for pleie og omsorg. Tirsdag, 0800 – 0900.
  2. Spill og gaming som verktøy for inkludering. Tirsdag 11.00 – 12.00.
  3. Kan digitalisering og kommunesammenslåing true demokratiet? Tirsdag 1500 – 1600.                                           
  4. Vi må våge å snakke om kvalitet i helse- og omsorgstjenestene. Onsdag 1000 -1100.
  5. Smarte samspill for smarte samfunn. Onsdag 1530-1700.
  6. Smarte kommuner hjelper «hjelperne» sine – om hvordan bli pårørendevennlig kommune. Onsdag 2030-2100.
  7. Kompetanse er den nye helsa. Torsdag 1300-1400.

Har du spørsmål eller kommentarer som du ønsker at vi skal ta opp under disse arrangementene, send dem gjerne til oss på dovblindhet@unn.no eller via vår Facebook-side

Synliggjøring

Selve dekningen vil bli gjort av medlemmer fra vår egen informasjonsarbeidsgruppe, hvor alle enhetene våre er representert. De vil være til stede under uka og ha spesifikke kommunikasjonsoppgaver knyttet til de utvalgte arrangementene. All formidling og publisering vil som sagt foregå på nett og sosiale medier, både på direkten og underveis. Mer fyldige saker og oppsummeringer vil komme i etterkant på Dovblindhet.no og i eget nyhetsbrev. Tekst, foto, lyd og video vil være sentrale virkemiddel i dekningen av det vi skal følge under uka. Vi vil også stille spørsmål og komme med kommentarer på de ulike arrangementene.

Utvidet deltagelse

Tettpakket gate med mange fargerike stands og sommerkledde mennesker.

Arendalsuka er en stor og mangfoldig begivenhet. Hele det politiske Norge møtes til diskusjon og inspirasjon denne uka. Arendal sentrum er en folkefest disse dagene, det er et mylder av aktiviteter å velge mellom for publikum. I fjor var det hele 1101 arrangement til sammen. At det ikke bare er enkelt å finne fram i dette mangfoldet, sier seg selv. Mange kan heller ikke delta av ulike grunner, dette gjelder spesielt mange i våre målgrupper. Ved fysisk tilstedeværelse og digital formidling, håper vi å bidra til utvidet deltagelse under de innholdsrike dagene i uke 33.

Følg oss under Arendalsuka!