Webinaret er på engelsk med tittelen: Changes in Sensory Processing, focusing on tactile changes, within people with acquired deafblindness.

Når personer med ervervet døvblindhet opplever ytterligere tap av syn og hørsel, endres deres sansesystem. Dette merkes spesielt i taktil forstand. Samtidig legges det mer vekt på det sensoriske tapet, enn det sansemessige potensialet som fortsatt er tilgjengelig, ifølge prosjektets forskningsteam.

Webinaret arrangeres i samarbeid med Nordens velferdssenter, les mer her Webbinarium: Changes in Sensory Processing

Innovativt prosjekt

The Tactile Transition Project er et unikt sammensatt samarbeidsstudie, hvor sansesystemet til mennesker med ervervet døvblindhet blir gjennomgått nærmere. Den taktile sansen har en sentral rolle i dette prosjektet. Til nå er det blitt gjort lite forskning på dette feltet, selv om det har vært godt kjent at endringer finner sted med økende tap av syn og hørsel.  

Øke bevisstheten

Forskningsteamet tar sikte på å øke bevisstheten om sanseforandringene, med vekt på den taktile sansen, slik at de kan gi et nytt grunnlag for å diskutere og videreutvikle tjenester for mennesker med ervervet døvblinde. De har samlet historier med livserfaringer i fokusgrupper, som deretter har blitt analysert. Forskningsteamet, som består av folk fra fem europeisk land, har utviklet et forskningsrammeverk basert på tre anerkjente vitenskapelige modeller, som igjen har vekt på ulike aspekter ved studietematikken.

Tidspunkt for webinaret: Onsdag 9. november, fra 13.00 til 17.00.