Døvblindes egne historier 

Min historie er en intervjuserie hvor døvblinde selv forteller om sine erfaringer og opplevelser. 

Historiene i denne serien spenner alt fra de små unike hendelsene i hverdagen, til de mer store og dramatiske livshistoriene. Tanken er at alle har fortellinger som andre kan kjenne seg igjen i, ta lærdom ut av eller bruke til å utvide sine perspektiver. Gjennom personlige historier kan vi få større forståelse om oss selv og mer innsikt i våre medmennesker.

Ideen og inspirasjonen til Min historie har vi fått fra Pårørendesenteret.no som har fokus på de pårørendes situasjon og opplevelser. Vi deler deres perspektiv med at ingen er alene og alle har verdifulle historier.  

Ønsker du å dele din historie? Ta kontakt med oss på dovblindhet@unn.no.

Les historiene her: 

Sammen i verden

Hvem kan fortelle Almas historie, når hun selv ikke kan? Kanskje den aller nærmeste, kanskje mamma kan?

Les mer
Mor og datter helt tett, panne mot panne. De smiler, datter har øynene igjen.

Søker løsninger

Berit Rasmussen Øie lar seg ikke stoppe av livets vrange sider. Hun tar tingene som de er nå, i stedet for å tenke for mye fremover.

Les mer
Kvinne med lilla genser i spisestue. Hun bruker sin mobil ved hjelp av headset og leselist. Hun hviler hodet på venstre hånd og smiler mot kamera.

Sin egen herre

Hver dag jobber Jostein Ness med vedhogst, kveldene går ofte med til kryssord og leserinnlegg. Han er en ukuelig optimist, men savner høylytte diskusjoner med sine motstandere.

Les mer
Jostein Ness jobber ute stort sett hver dag, han er glad i hardt arbeid og fysisk aktivitet. Foto: Roy-Morten Østerbøl.

Helt vanlig, unik

For Regine Elvevold er venner og tilhørighet det viktigste, siden hun som alle andre kan kjenne seg ensom på en lørdagskveld.

Les mer
Ung smilende kvinne sitter med foldede hender ved enden av et kjøkkenbord.

Må få være seg selv

I nesten 30 år har Bibbi Hagerupsen drevet på med organisasjonsarbeid. Fremdeles opplever hun at døvblinde ikke blir sett på som en egen gruppe. 

Les mer
Døvblind kvinne står utenfor sitt hjem. Hun har på seg svart hettegenser og rødt sjal i halsen. Hun smiler i solen.

Ingen er helt lik

Gjennom årene har John Sandell (73) opplevd mange forandringer. Han har tilpasset seg mye og vil ikke sammenligne sitt liv med noen andres. 

Les mer
Eldre døvblind mann med gule fargefilterbriller sitter i sin godstol. Han viser med sin høyre hånd en v-håndform mot sofagruppen i stua.