Du er her: Forsiden/Aktuelt

Takk, gode strikkere

To kvinner jobber med sette i stand garngraffiti på et metallrekkverk.
Kampanjearbeid: Administrasjonskonsulent Eva Hirsti og renholder Sun Jie monterer sammensydde strikkelapper på et sykkelstativ ved Tromsø rådhus. Foto: Roy-M. Østerbøl.

Et imponerende strikkesamarbeid muliggjorde garngraffiti-kampanjen i juni. Vi takker alle som har vært med å strikke kule, kreative og fargerike lapper til oss.

Det var Deafblind International (DbI) som sto bak årets strikkebeveglse, som engasjerte døvblindemiljøet fra sør til nord her i Norge. Målet for kampanjen var å øke bevisstheten om døvblindhet / kombinert syns- og hørselsnedsettelse. Et mål som antageligvis ble nådd, i hvert fall hvis man tar i betraktning alle postene og oppmerksomheten kampanjen fikk på sosiale medier som Facebook.

Du kan lese mer om vår deltakelse i aktueltsakene Strikking for døvblindhet og Garngraffiti på gang. Se også på bilder og videoer som er lagt ut om kampanjen på vår Instagram-konto de siste månedene.

I Tromsø ble mesteparten av garngraffitien utført ved byens rådhus. Bildeserien nedenfor viser montering av fargerike strikkelapper på et sykkelstativ og en av rådhusets mange hvite søyler, slik at lappene tok form som gatekunsten garngraffiti, også kalt garnbombing eller geriljastrikk.  Sommerregn var ingen hindring, hvis noen skulle lure på det. 

Koordineringsenheten takker Tromsø kommune for lån av søyle og sykkelstativ under kampanjeperioden.

To kvinner samtaler over et rekkverk med garngraffiti. Nysgjerrige borgere: Koordineringsenhetens leder Trine Seljeseth forteller om garngraffiti-kampanjen til en forbipasserende dame som lot seg begeistre av den taktile gatekunsten.

Tre kvinner rundt en søyle med garngraffiti. Happy tress: Hirsti, Seljeseth og Jie er nettopp ferdig med å garnbombe en av søylene ved trappa opp til hovedinngangen til Tromsø rådhus. Med lim, saks og dobbeltsidig tape, ikke minst strikketøy, er det meste mulig.

Søyle med garngraffiti, bak et gangoverfelt og bytorg. Nesten totem: Den geriljastrikkede søylen ved rådhuset tok nesten form av et totem når man betraktet den ovenfra og ned mot Stortorget i Tromsø.

To kvinner foran et inngangsparti, små stykker med garngraffiti på hver side, henholdsvis et rundt et håndtak og på et nedløpsrør. Mellom geriljastrikk: Hirsti og Seljeseth poserer midt mellom et geriljastrikket dørhåndtak og et nedadgående takrør. Dette er for øvrig inngangen til Regionsenteret for døvblinde i Tromsø og NKDBs koordineringsenhet.

Et metallgelender med garngraffiti, bak kjører en rød pickup. Suser forbi: Ikke bare gående hadde mulighet til å få med seg garngraffitien i Tromsø, vel og merke med et noe lavere tempo enn denne røde pickupen.

To kvinner sitter på enden av et bord med et svært, strikka lappeteppe. Fargerikt lappeteppe: Seljeseth og Hirsti har akkurat gjort seg ferdig med lappeteppet som prydet en av søylene utenfor Tromsø rådhus, som vi ser av hodebekledningen var Hirsti rustet for siste del av jobben som ventet ute i et mildt juniregn.