Det er Nasjonalt senter for aldring og helse som står bak konferansen, som finner sted i Oslo kongressenter. Vårt eldrenettverk vil være der for oss med masse nyttig informasjonsmateriell om døvblindhet og vår tjeneste, og selvfølgelig klar for å snakke med så mange som mulig. 

Nettverket vil dele ut den lille, fine boken Eldre med nedsatt syn og hørsel, som du for øvrig finner her digitalt. Det vil dessuten være en perfekt anledning for å snakke om og vise fram alt det gode innholdet på fanen vår Sansetap eldre, som er en kunnskapsbase og læringsressurs om eldre med nedsatt syn og/eller hørsel.  

De ekstra årene

Aldringoghelse.no står det at det i 2060 vil det være dobbelt så mange over 70, tre ganger så mange over 80 og 5 ganger så mange over 90 år.

De spør så videre: Hva skjer i de ekstra årene? Er de preget av god helse og høy livskvalitet, eller vil det være år med sykdom og funksjonstap? Hvordan kan vi innrette samfunnet slik at vi kan eldes på best mulig måte ut fra våre egne forutsetninger?

Fyldig program

Gjennom konferansens to dager skal viktige problemstillinger i alderdommen belyses, som kulturdeltagelse, seksualitet, kjønnsperspektiver, familie, sosialt nettverk og rus. 

Trykk her og du kommer rett inn i programmet til Aldring i Norge-dagene 2022

Bilder av eldreboka Eldre med nedsatt syn og hørsel, fire eksemplarer.
Eldre med nedsatt syn og hørsel er boken om eldre som har problemer med både syn og hørsel. Orginalen ble lagd av svenske Nkcdb i 2018 og kom i norsk utgave i 2021. Illustrasjonsbillde: Roy-M. Østerbøl.